Milí priatelia,
nechajte sa inšpirovať pri príprave ryby a vyberte si jeden z receptov, ktoré sme pre vás zozbierali. Všetky recepty sú už rokmi overené a podľa nich pripravené rybie špeciality si určite vychutnáte v spoločnosti rodiny a priateľov.
Ak máte aj vy svoj osvedčený recept na prípravu ryby, budeme radi, ak sa s ním podelíte aj s nami a zašlete nám ho na e-mailovú adresu podpora@sports.sk.
Dobrú chuť vám prajeme!
Ako pripraviť pravé slovenské rybárske suši
Ako môžete prekvapiť svojich priateľov na rybách? Pripravte im pravé slovenské rybárske suši. Ako na to, sa dozviete v tomto článku.Ako pripraviť z kapra rezne bez kostí
Nemáte radi kapra, pretože má kosti? Máme pre vás jeden malý tip, ako si pripravíte z kapra chutné rezne bez kostí. Na záver vám ponúkneme aj jednoduchý recept - ideálny pre prípravu kapra priamo pri vode.Šťuka v dubákovej omáčke
Suroviny: 3kg šťuky, 3 lyžice bravčovej masti, 60-75g masla, 7dkg prerastenej slaniny, 3 strúčiky cesnaku, soľ, ml. čierne korenie, rasca, kari, vegeta, bazalka
Omáčka: 1 šľahačková smotana, 3 tavené trojuholníčky syra (Lunex), 15dkg nivy, 2 veľké hrste sušených dubákov, 2 strúčiky cesnaku, 0,5l vody,
olej, múka.
Pstruh na barbecue s bešamelovou omáčkou
Suroviny:Pstruh, BBQ korenie, olivový olej, maslo. Omáčka: 30g masla, 250ml mlieka, 1PL hladká múka, 3 strúčiky cesnaku, menšia cibuľa, tymián, soľ, čierne mleté korenieDomáca treska
Suroviny: 1kg bielej ryby ( nosáľ, pleskáč, karas a pod.), 5ks sterilizovaná uhorka, 7 dcl sterilizovaná mrkvu s hráškom, 2ks veľká cibuľa, 5ks vajcia, 1 PL horčice, 1 veľká majonéza, soľ, mleté čierne korenie, uhorková šťava. Nálev: 1 dcl ocot, 1dcl voda, 1 KL soľ.Halászlé II
Suroviny: ryby cca 20 ks (najlepšie mix rýb: kapor, karas, pleskáč, ...), vnútornosti rýb (ikry, mlieč, slezina, pečeň), 3 bobkové listy, 7 ks celé čierne a nové korenie, 1 PL soli, 6 - 7 l vody, 150g údená slanina, bravčová masť, soľ, 100g mletá červená paprika, 1 PL rasca, chilli, 1PL hubového korenia, 6 paprík, 6 paradajok, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler, 5 veľkých cibúľ, 7 strúčikov cesnaku, cca 1kg zemiakov.Pstruh v cesnakovo-bylinkovej soli
Suroviny: pstruh, cesnakovo-bylinková soľ, citrón, olivový olej, masloSumčia pečeň
Suroviny: sumčia pečeň, korenie na ryby (grilovacie korenie), olivový olej, soľKaprie slimáčiky
Suroviny: 800g vykostený kapor s kožou, 120g anglickej slaniny, steakové korenie, soľ, olej.Losos na korení štyroch farieb
Suroviny: 200g losos,, 5ks zemiakov, MIX zelenina (možno použiť aj mrazenú)
Marináda: 2PL citrónová šťava, 2PL olivový olej, rozmarín, na hrubo mleté korenie 4 farieb, morská soľ